Linas liv i limbo

Direktlänk till inlägg 12 juni 2010

Här är underbart allt för kort

Av Lina - 12 juni 2010 14:48

Fredric var nyss här med vår lille Alvin. Det var underbart att se dem, men det gör så ont så ont när de går och jag bara får stå kvar bakom glasdörrarna och vinka. Alvin åt upp lunchen tillsammans med mig. "Jag gillar sjukhusmat" utbrast han glatt och tryckte i sig kokt potatis, brunsås och kyckling. Det är väl lika bra att sluta anstränga sig där hemma... Tjock sås och potatis med skinn är tydligen the shit.


25+1 graviditetsveckor idag. De gjorde en viktuppskattning på bebisen igår och den ser ut att väga 750 gram ungefär. Den har med andra ord vuxit mer än 200 gram på lite mer än en vecka. Jag blev så glad. Då mår den bra ändå, trots omständigheterna. Det är väldigt lite vatten där inne, men tydligen klarar den sig bra med de skvättar som finns. Det finns så att det räcker för funktion, men inte för komfort kan man säga. Det är väl lika bra att vänja ungen vid en spartansk livsstil. Man vill ju inte att den ska bli bortskämd.    Nästa milstolpe blir en vikt på 1 kilo. Dit borde vi ha nått inom två veckor då det är dags för ett nytt ultraljud. Håll tummarna för att vi klarar oss dit!


Jag ligger ju på special BB där även nyblivna föräldrar ligger tillsammans med sina barn. Det har slagit mig hur få av papporna som ser genuint glada ut över sin nya roll. Min man drabbades själv av eftertankens kranka blekhet efter att vi fått vårt första barn och jag antar att det inte är helt ovanligt. Insikten om det ansvar man nu bär och upptäckten att livet och döden är goda grannar gör nog många pappor lite darriga i starten. Mammorna har ju ändå haft längre tid på sig att förbereda sig genom att de i så många månader känt livet växa inom sig. Höjden av pappaångest tror jag mötte mig härom dagen då en ung pappa kom emot mig iklädd vad som först såg ut som en grön tvångströja. Psyket ligger ju i byggnaden bredvid och när mannens tomma blick mötte min låg tanken om totalt psykbryt inte långt bort. Hans armar var trots allt fria och efter att ha tittat efter lite bättre förstod jag att det var någon slags bärsjal som han fått monterad på sig. Det lilla barnet gick bara att ana som en buktning och ett tryck över bröstet.


Den enda riktigt glada pappa som jag sett var inte av svenskt ursprung. (Jag måste förresten ursäkta de stackars papporna lite genom att poängtera att detta är en avdelning för lite speciella fall, så deras oroade uppsyner kanske har god grund.) Denne storvuxne man var uppenbart stolt över sin nye son och vid frukostbordet i matsalen stämde han resolut upp i en sång på spanska för att lugna sin lite kinkiga avkomma. Han fick genast en skarp blick från barnets svenska mor varpå han utbrast: "Du är löjlig. Det är klart att man ska sjunga för sina barn." Väl talat.


Hört på lekplatsen:'

Mamman till sexåringen: "Braaaa! Du svingar ju dig i armarna som Tarzan."

Sexåringens kompis: "Tarzan i djungeln klia sig på pungen. Pungen sprack, Tarzan stack!"

 
 
lallo

lallo

12 juni 2010 18:40

Hej, Jag hoppas att allt går bra för dig och din familj. min lillasyster är ett litet mirakelbarn, hon föddes i slutet på v 25 eller precis i övergången till vecka 26. hon vägde 760 g och 31 cm. idag är hon 7 år och mår som en prinsessa.
Hon har inga syn fel eller funktionshinder alls.
Hon får inhalera i bland för att hennes lungor är lite svagare. men det är inget som hon lider av eller som andra ser eller märker.

Jag har idag själv två barn och har en tjej på 5 som har det lite tufare med sin sjukdom.

Så jag vet att livet är bra orättvist ibland.

Och ett tips... jag har varit mycket på sjukhus de sista åren... om du har eget rum, så finns det små kylväskor som man pluggar in i ett el uttag så har du ett litet kylskåp.
(nattetid är det skönt att bara kunna stoppa ner handen och greppa nått gott)

Må väl! Caroline

http://mamalallo.bloggplatsen.se

 
Xecute

Xecute

12 juni 2010 19:46

Du skriver väldigt bra - det är ganska sällsynt i bloggvärlden.. ;-) Jag har inte själv gått igenom något liknande det du gör nu, men tror jag kan tänka mig någorlunda in i det, eftersom jag har fyra barn och känner i hjärtat, när jag läser dina inlägg, hur fruktansvärt det skulle ha varit att råka ut för detta! Håller alla tummar jag har för att det ska gå bra för er!

http://xecute.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

C.C

12 juni 2010 20:26

LYCKA TILL !!!

 
Mia

Mia

12 juni 2010 21:16

Hoppas du blir väl omhändertagen och hoppas såklart att allt går bra.

Jag opererade blindtarmen i v 30 med mitt 1a barn(han var kvar i magen ).....har även gått igenom en del annat......

Alla styrkekramar till dig

http://calleskula.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Marie Din älskade systers vän :)

12 juni 2010 22:32

Hej Lina :)

Tror S har berättat om mig det e jag som fick en liten görgo kille i v 25 + 3...Men knip för kung och fosterland behöver nog inte säga det men gör det ändå det e bra om lilla bebben stannar inne helst till v 40 givetvis :) men gärna passerat 1000g på insidan för vägen dit utanför är längre än om den bosätter sig ett tag till i lite spartansk livsstil ;)

Du skall se att den stannar kvar när lille Jonte kom så låg en mamma och var lika orolig som jag men hon lyckades knipa vilket jag dock inte gjorde men det är nog som en av Jonathans läkare sa att om han inte hade valt att komma ut som han gjorde hade det nog blivit en för dålig komfort för honom i min mage så jag är glad att han tog en chansning på utsidan då min lilla grotta visat sig vara alldeles för spartansk ;) så med menar jag att hur det än blir så ordnar det sig & chansar beben innan så är de fantastiska på Neo 316.

Hur som haver håller jag & Jonte alla tummar för dig/Er!!!! om du har frågor så finns jag på S facebook el mailadressen: englaknyttet@hotmail.com kommer att hålla mig ajour med om hur det går för dej, OK med dej hoppas jag att kanske få lite kommentarer ibland?

Hoppas inte du tycker att jag är för rakt på sak tro mig jag känner med och för dej Kram Marie

 
Ingen bild

R

13 juni 2010 00:02

Vår son föddes i vecka 33, vi hade tur trots allt. Sänder en tanke till dig och er bebis och familj och önskar er allt väl

 
KisseGirl

KisseGirl

13 juni 2010 00:05

Håller tummar och tår att bebisen stannar så länge som möjligt, fy vale vad tråkigt och jobbigt att vara liggande och inte få träffa sin familj så mycket som man önskar!

http://kissegirl.bloggagratis.se

 
Isabella Schölling

Isabella Schölling

13 juni 2010 00:13

Ojdå..hoppas allting går bra. Önskar er all lycka i världen och att allting ska gå bra för er. Kram, mamma isabella

http://www.mammaisabella.bloggplatsen.se

 
Budda

Budda

13 juni 2010 11:52

Hejsan Lina!
Jag hittade hit via ´rampljuset´ på Bloggplatsen.
Så klart jag håller tummen för er.
Jag vill fortsätta läsa om din vistelse på sygehuset.:)

Lycka till!!

http://www.budda.bloggplatsen.se

 
Nanna

Nanna

13 juni 2010 21:44

Hej! Jag är mamma till en liten flicka född i v.24+1, hon var ett år när jag hamnade i strikt sängläge på sjukhus med hennes lillebror i magen, pga att livmodertappen förkortats kraftigt i v.22+2 Det var RS-virus säsong vilket innebar att Tyra inte fick komma in på avdelningen och hälsa på mig (låg också på specialist BB-avdelning) utan vi fick ses kortare stunder i sjukhusets cafeteria de dagar jag fick tillåtelse att åka rullstol. Det dröjde inte många dagar innan hon inte längre kände igen mig :(

Jag låg, låg och låg, och när jag var i v.30 var livmodertappen helt utplånad, jag var öppen fyra centimeter och hinnblåsan buktade ut. I v.35+1 föddes min son, stor, frisk och pigg. Jag mötte några i din situation på sjukhuset och jag ber för att du inte får någon infektion utan får ligga med bebisen kvar i magen så länge det bara är möjligt, trots allt jobbigt med det.

Varma kramar till dig!

http://lyckanollsexnollatta.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lina - 24 december 2013 22:38

En hälsning från den alltid så lyckade, svala bloggfamiljen med genomglada, vackra barn och ett grundmurat kärleksfullt föräldraförhållande.   ...................................   Ja.... och så en från familjen som inledde julen med magsj...

Av Lina - 15 december 2013 23:51

Förra veckan var vi inne på en second hand-butik. Jag såg en fin tomtedräkt som skulle kunna passa en snartsjuåring och frågade Alvin om han ville vara utklädd på lusse. Det ville han, men inte till tomte. Han ville vara lucia. Jag sa okej och slog f...

Av Lina - 15 december 2013 22:28


För er som läste om vårt löparinitiativ kopplat till Musikhjälpen 2013 och tyckte att det var en bra grej - så här gick det. Eller, sprang det snarare...     TACK alla ni som bidrog. Ni ger mig hopp om mänskligheten. ...

Av Lina - 15 december 2013 22:02

Lucka #12: Tre kilometers promenad. Lucka #13: Tjugo meter lussetåg. (Okej jag hann inte träna under en dag då jag var extra tidigt på jobbet för att fixa lussefirande, jobbade, åkte hem tidigt för att hinna hämta på dagis och skola, handla och pre...

Av Lina - 11 december 2013 23:09


http://bossan.musikhjalpen.se/insamling/lonesome-runners?sent=success En mil. 44 varv. Hittills över 11 000 kr i bössan. Trött och nöjd.   ...

Ovido - Quiz & Flashcards