Linas liv i limbo

Direktlänk till inlägg 2 december 2013

Min egen adventskalender

Av Lina - 2 december 2013 21:56

Nu mina vänner... Nu är det lucköppningarnas tid. Hela bloggosfären exploderar av julkalendrar i olika färger och former och jag tänker inte vara sämre jag. Jag ska också ha luckor på min blogg! Men, det finns en skillnad mellan min kalender och andras: Det är bara jag som vinner på den. Sorry, men det är jag som sätter reglerna här.

Bakom varje lucka i min adventskalender finns nämligen en rimlig dos med träning för bara mig. Yepp! Linas träningskalender. Tjugofyra luckor, tjugofyra tillfällen att röra på kroppen. Vissa dagar kanske det bara blir en planka eller fem varv med hoppsasteg runt huset, vad vet jag. Huvudsaken är att det blir tjugofyra dagar i sträck med någon form av rörelse, inte bara kontorssittande, tågåkande och soffliggande.

Lucka #1: Sim och skutt som hjälptränare på Alvins simskola. Inte det mest uttröttande jag utsatt mig för kanske, men jag tog på mig en baddräkt i Sverige i december och det ger automatiskt poäng.

Lucka #2: Ny på nytt gym. Premiär för mig på nyöppnat gym i grannskapet. Jag har inte befunnit mig på en liknande inrättning sedan innan jag fick barn för snart sju år sedan, tror jag, men jag ger det en chans för att klara det springovänliga vintermörkret. Lite crosstrainer, lite "lyft och vrid och hoppas att ingen kommer fram till dig och säger att du kommer att skada dig om du inte slutar", en skvätt planka och lite spring.

När man läser om livsstilsförändring och att skapa nya, goda vanor så ramlar man snabbt på det goda rådet att berätta om det man tagit sig för för andra. Nu gör jag det och jag tänker fortsätta göra det varje dag ända fram till jul.

Önska mig lucka till!


    

PS. Häng på om du vill. Det finns plats för fler i varje lucka. Skriv en rad om du vill hoppa in i kalendern så kan vi peppa varandra. DS.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Monica

2 december 2013 22:20

Inspirerande! Jag vill gärna hänga på i den mån det är möjligt (i mitt liv just nu). Behöver själv lite pepp för att variera min träning.

Lina

2 december 2013 22:24

Häng på Monica! Som sagt - ett varv med indianhopp runt huset eller tio situps räknas. Skriv en rad här de dagar du klarat det så får du se hur många det blir. Heja dig!

 
Ingen bild

Victoria

2 december 2013 23:02

Precis vad jag behövde. Hamnat i depp över kommande medicinska utredning och helt tappat det. Det som är mitt livselixir och bästa vän har tryckts bort av oro och ångest, när jag egentligen behöver det som bäst. Fan ta mig, nu skall jag förflytta mig från chips, godis och andra onödiga onödigheter. Jag är på. Rapporter SKALL komma från mitt håll. Tack för den kravlöst inspirationen. Landade väl i mitt knä! Lucka till mig med!

Lina

2 december 2013 23:21

Härligt. Det är okej om du springer med handen i chipspåsen med. Då blir det ju plus/minus-noll.

 
Ingen bild

Victoria

3 december 2013 22:51

20 squats med högerhanden i Aladinasken...!

Lina

3 december 2013 23:13

Bra där! Då blir det träningsvärk både i låren och i högerhanden imorgon då. ;-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lina - 24 december 2013 22:38

En hälsning från den alltid så lyckade, svala bloggfamiljen med genomglada, vackra barn och ett grundmurat kärleksfullt föräldraförhållande.   ...................................   Ja.... och så en från familjen som inledde julen med magsj...

Av Lina - 15 december 2013 23:51

Förra veckan var vi inne på en second hand-butik. Jag såg en fin tomtedräkt som skulle kunna passa en snartsjuåring och frågade Alvin om han ville vara utklädd på lusse. Det ville han, men inte till tomte. Han ville vara lucia. Jag sa okej och slog f...

Av Lina - 15 december 2013 22:28


För er som läste om vårt löparinitiativ kopplat till Musikhjälpen 2013 och tyckte att det var en bra grej - så här gick det. Eller, sprang det snarare...     TACK alla ni som bidrog. Ni ger mig hopp om mänskligheten. ...

Av Lina - 15 december 2013 22:02

Lucka #12: Tre kilometers promenad. Lucka #13: Tjugo meter lussetåg. (Okej jag hann inte träna under en dag då jag var extra tidigt på jobbet för att fixa lussefirande, jobbade, åkte hem tidigt för att hinna hämta på dagis och skola, handla och pre...

Av Lina - 11 december 2013 23:09


http://bossan.musikhjalpen.se/insamling/lonesome-runners?sent=success En mil. 44 varv. Hittills över 11 000 kr i bössan. Trött och nöjd.   ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se