Linas liv i limbo

Alla inlägg den 5 mars 2013

Av Lina - 5 mars 2013 23:17

"Ingen kan väl störa sig på frukt liksom. Det är väl bara att byta ut."

Yngsta pappan på föräldramötet sätter fingret exakt på lösningen av den löjliga diskussionen om glassens vara eller icke vara på förskolors födelsedagsfirande.

Vår förskola har förresten inte glass när de firar barnen utan smarrig fruktsallad med grädde som de barn som nyligen fyllt år hjälps åt att göra och bjuda alla kompisar på. Föris fixar frukten. Lika för alla och inga kostnader för föräldrarna. Varför krångla till det?

Vi hade en diskussion om det här bland vänner för ett tag sedan och kom fram till att det är ett ämne som sannerligen engagerar.... förskolepersonal. En mamma hade fått beskedet från sin son att han inte ville ta med sig glass till förskolan på sin födelsedag. "Nähä, så bra då." Tänkte mamman. Men väl på förskolan så frågade läraren var glassen var. När mamman berätta att sonen inte hade velat ta med det så blev hon uppmanad att ändå se till att fixa fram glass eftersom alla barn (all personal?) förväntade sig det. Så mamman fick snabbt lomma iväg till affären, handla, lämna glassen på dagis och komma sent till jobbet.

Det är väl inte konstigt att barnen blir feta och får hål i tänderna om vi från ett års ålder lär dem att det enda rätta sättet att fira och vara glad är att äta något fett, sött och gött. Det lär de ju sig ändå med åren. Vid trettiofem vet de det garanterat. Tro mig.

Ovido - Quiz & Flashcards