Linas liv i limbo

Alla inlägg den 22 mars 2012

Av Lina - 22 mars 2012 20:45

Häromdagen var Frida Filurs mamma Anna väldigt kreativ och driftig. Hon startade en ny grupp på Facebook, en grupp som heter "Knapphålet". Det finns sedan tidigare en grupp för knappbarn som Anna inte var överdrivet positiv till. Hon gillade tanken men inte resultatet kan man säga så hon tog saken i egna händer och startade Knapphålet. 


Så här lyder beskrivningen av gruppen:
"Vi är flera föräldrar som har barn som har matats genom knapp eller sond men där vi har kommit ur sondberoendet och jobbar mot en normalare vardag. Vi kämpar fortfarande, emellanåt mot dippande vågar, ibland mot läkare och ofta mot bristande aptit. Vi stöttar varandra, lyssnar, läser och hjälper varandra. Den här gruppen riktar sig mot dig som vill att ditt barn ska börja äta själv igen. 


I den här gruppen är vi tacksamma att knappen finns men vi hyllar den inte. Vi inser att våra barn inte skulle ha överlevt, eller inte ha utvecklats som de ska, om inte knappen/sonden hade funnits men nu är den borta, och den ska hållas borta. 


Här diskuterar vi sondavvänjning, hur man ökar aptiten, kaloririk mat, vad gör man när aptiten minskar. 

Vi struntar i allt tekniskt runt knappen/sonden, matningshastigheter, kuffande, sondsättande, medicineringar, pumpar etc. Sådana diskussioner får ligga i Knappbarnsgruppen.

Det här är Knapphålet. Vi som inte vill ha en knapp, utan ett knapphål."
Man måste inte ha knapp/sond för att få vara med utan det räcker om man har ett barn med ätovilja, dålig vikt eller liknande. Vill du vara med i gruppen så hojta till så löser vi det.
Ovido - Quiz & Flashcards