Linas liv i limbo

Alla inlägg under mars 2012

Av Lina - 13 mars 2012 19:43

Imorgon blir det operation.


Det var det jag hade att säga om det. 

Av Lina - 11 mars 2012 23:08

Jag skrattar åt mina egna skämt. Ja det gör jag. Vad är det för vits med att skoja om bara alla andra får skratta och inte man själv liksom? Det har jag alltid undrat. Just nu sitter jag till exempel och flinar åt en kommentar jag just skrev på Facebook. Halva dagen idag har jag gått och fnissat åt ett skämt jag gjorde igår om det presumtiva dansbandet Ödemz. Som förstärkning i det hela har jag en make som också gått och skrockat ”Ödemz” med jämna mellanrum under dagen och så har vi tittat på varandra och sett flaniga ut.


Alternativet hade varit att vara en sådan där cool pajsare som skämtar oberört. En sådan som kläcker oneliners som får alla runt omkring att bryta ihop av skratt medan de själva nonchalant smuttar vidare på sin kaffe, eller vad de nu dricker. Men jag undrar… Skrattar de dagen efter?


Mitt äldsta skämt som jag fortfarande skrattar åt är fjorton år gammalt. Jag blev påmind om det idag. Skämtet som skapades på en pizzeria i Värnamo 1998. Jag kan inte ta åt mig äran som ensam upphovsman, vi var en hel folkhögskoleklass som hjälptes åt, men jag vill nog påstå att jag var den som drog det längst. Eller, drog dem längst, rättare sagt. Brösten alltså. Hängbrösten.


Det började med att en av klasskompisarna berättade om när hon var på badhuset. Hon stod i duschrummet och i båset mittemot stod en gammal tant, en äldre kvinna vars kropp uppenbarligen upplevt långtidsverkande dragningskraft. Tanten tvålade in sig och var noggrann med att komma åt i varje skrymsle och i varje vrå. När hon kom till bysten var det tydligen svårt att rengöra ordentligt under den. Brösten hängde helt enkelt för mycket och täckte en stor del av magen. Då tog hon helt sonika och lade upp dem på axlarna, tvålade in magen och hissade sedan ner brösten igen.


Det hade ju kunnat sluta där. Med bilden av tanten med brösten uppslängda på axlarna. Det räckte liksom för att hela klassen skulle skratta så att pizzaosten sprutade. Men varför, varför sluta när det är så mycket roligare att fortsätta?


Brösten blev bara längre och längre och användningsområdena fler och fler ju längre vi fortsatte. Brösten som kudde, brösten som bälte, brösten som hatt, brösten som axelvaddar… Och tänk all hjälp man skulle kunna få av rejäla hängpattar. Brösten bär matkassar, brösten bäddar sängen, brösten styr bilen när du sms:ar… Praktiskt, men lite besvärligt också.  Brösten fastnar i dörren, brösten åker ner i byxbenen, brösten tar hissen när du tar trapporna…


Till slut, dagar senare, låg vi själva kvar i sängen när brösten gick till jobbet (i tanken alltså) och vi hade skrattat så att tårarna runnit och magarna knipit. Allihop.


Vi hade skrattat allihop. Tillsammans.


Bästa skrattet. Det som kniper och är tillsammans. Bästa skrattet alla kategorier.


Jag skulle egentligen skriva om hur eländigt allt är men så skrattade jag åt mitt eget Facebookskämt och kom att tänka på Ödemz och så kändes det bra en stund och jag kom av mig i mitt eländestänk. Tänk vilken tur att jag är en sådan som skrattar åt min egna skämt. Vad hade jag annars haft att skratta åt liksom?


Signe har tajmat det tänkta matdagboksskrivandet med att ge sig in i den värsta matsvacka vi upplevt på länge. Eller, är det det? Jag vet inte. Jag minns inte. Jag vet bara att oron ligger över vårt hem som en blöt filt och att jag inte har något skratt kvar i kroppen. Eller, lite fanns det visst ändå. Tillsammans med goda vänner, man och barn och ett skämt som mest bara var roligt för mig skakade jag fram tillräckligt med skratt för att det skulle knipa i magen en liten stund igår kväll och det kändes så bra. 


Tack för det Ödemz, ni har än en gång bevisat att ni är sann underhållning. Nu tycker jag att ni ska gå vidare och bli det första dansbandet i Sverige med bröst på keyboard, bas och gitarr. Ja på sång med förresten med en sångare som tar brösttoner. Ja och på trummor, med en trummis som slår sig för bröstet...

Av Lina - 5 mars 2012 19:07

Det finns uppenbarligen inget som kan få mig på så dåligt humör som att åka till sjukhuset med Signe.


Inget att skratta åt 1: Signe har inte gått upp i vikt på en månad. Hon har vuxit på längden men får ändå inte godkänt.


Inget att skratta åt 2: Vi ska föra matdagbok IGEN och känner oss som världens sämsta föräldrar.


Inget att skratta åt 3: Hålet på magen har inte läkt utan läcker fortfarande magvätska och vi fick besked om att operation för att sluta till eländet nu är bokad till 14 mars.


Å vi skrattade hela vägen hem och har inte kunnat sluta. Hela eftermiddagen och kvällen har gått i glädjens tecken kan man säga. Eller glädjens töcken om man så vill.


Ja herregud. Vi har det ju roligt nästan jämt!

Ovido - Quiz & Flashcards