Linas liv i limbo

Direktlänk till inlägg 17 augusti 2011

En helt annan sak

Av Lina - 17 augusti 2011 23:40

Jag var hemma hos svärmor igår och satt och bläddrade i hennes veckotidningar.  Jag ÄLSKAR sidorna med tips och tricks av typen ”Imma på vindrutan? Skär ett äpple mitt itu och gnid rent rutan med det.” ”Hållbart julpyssel? Gör en dörrkrans av tennisbollar som spraymålas gröna.” (Ja, det är autentiska tips från en veckotidning nära dig.”


I just det nummer som jag tittade i igår tipsades det om att själv tillverka en tratt av en PET-flaska och använda denna för att fylla på bensin i gräsklipparen. ”Istället för att använda hushållstratten.” Jag antar att tipsaren själv blandat trattar allt för ofta, fått i sig en slatt bensin för mycket och nu ville hindra andra från att begå samma misstag.


På en annan sida kunde kunskapstörstande läsare få svar på diverse hushållsrelaterade frågor genom att skicka in brev till någon form av expert. En fråga löd i stora drag ”Vilket är receptet på Berlinerkransar?” Jag kunde inte låta bli att kontemplera en stund över hur olika vi människor söker oss information.


Denna kvinna hade alltså kommit på att hon en gång smakat en god liten kaka och nu blivit sugen på att smaka den på nytt. Hon mindes namnet på bakverket men inte receptet. Hon författar då ett brev med en fråga till en tidning med en expert på allehanda ting, bland annat recept. Brevet läggs i ett kuvert som hon sätter porto på och bär iväg till närmaste brevlåda. Hon postar brevet och går sedan hem och hoppas på att brevet och frågan når fram till experten och att denne kan finna svaret hon söker. Vidare hoppas hon att frågan och givetvis svaret får plats i tidningen, att inte just den spalten blivit fylld av andra hushållsrelaterade spörsmål. Spänd av förväntan öppnar hon en vecka senare den rykande färska tidning som just landat i brevlådan. (Jag antar att hon är en prenumerant.) Så glad hon måste blivit när hon fick svaret, när hon fick sitt recept och hoppas, hoppas att kakorna blev just så goda som hon mindes dem.


När jag googlar på Berlinerkransar får jag 929 träffar på 0,16 sekunder.

 
 
Ingen bild

Therese i Petters Hage

18 augusti 2011 06:41

Hahaha, skrattar gott åt tanten som nu förhoppningsvis fått sina berlinerkransar till 11-kaffet. För visst måste hon vara av den generationen som fortfarande ska ha 11-kaffe, och sen gärna sörplar i sig det på fat :-)

 
Anna

Anna

18 augusti 2011 08:37

Hehe, min mormor vill skriva till Allers och fråga varför hennes dotterdotter Frida inte äter...

http://fridafilur.blogspot.com

 
Ingen bild

Fröken Sandra

18 augusti 2011 11:39

Haha, jag har också tänkt på det ibland, hur folk söker information.
Men det är klart, det finns ju faktiskt de som aldrig använder internet eller vet hur man gör med en dator, även om de är sällsynta ;)

 
Karin

Karin

18 augusti 2011 17:40

Haha, ja att ens göra sig besväret, men så underbart ändå!

Olika generationer, tänk vad våra barnbarn kommer att skratta åt oss när vi stolta berättar om internets början och innan vi hade email och annat.

http://handins.blogspot.com

 
Ingen bild

Love

18 augusti 2011 23:56

Det är möjligt att jag har fel för mig, men görs inte innehållet i sådana där tidsskrifter helt klart typ månader innan man får den i brevlådan? Så istället för att vänta en vecka på svaret får man nog vänta ett par månader! Så var det förr i alla fall. ;)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lina - 24 december 2013 22:38

En hälsning från den alltid så lyckade, svala bloggfamiljen med genomglada, vackra barn och ett grundmurat kärleksfullt föräldraförhållande.   ...................................   Ja.... och så en från familjen som inledde julen med magsj...

Av Lina - 15 december 2013 23:51

Förra veckan var vi inne på en second hand-butik. Jag såg en fin tomtedräkt som skulle kunna passa en snartsjuåring och frågade Alvin om han ville vara utklädd på lusse. Det ville han, men inte till tomte. Han ville vara lucia. Jag sa okej och slog f...

Av Lina - 15 december 2013 22:28


För er som läste om vårt löparinitiativ kopplat till Musikhjälpen 2013 och tyckte att det var en bra grej - så här gick det. Eller, sprang det snarare...     TACK alla ni som bidrog. Ni ger mig hopp om mänskligheten. ...

Av Lina - 15 december 2013 22:02

Lucka #12: Tre kilometers promenad. Lucka #13: Tjugo meter lussetåg. (Okej jag hann inte träna under en dag då jag var extra tidigt på jobbet för att fixa lussefirande, jobbade, åkte hem tidigt för att hinna hämta på dagis och skola, handla och pre...

Av Lina - 11 december 2013 23:09


http://bossan.musikhjalpen.se/insamling/lonesome-runners?sent=success En mil. 44 varv. Hittills över 11 000 kr i bössan. Trött och nöjd.   ...

Skapa flashcards