Linas liv i limbo

Direktlänk till inlägg 13 oktober 2010

Tebaks

Av Lina - 13 oktober 2010 14:30

Vi åkte till sjukhuset för viktkontroll igår och blev kvar. Viktuppgången är så sparsam att den är ohälsosam för en så liten krabat som Signe och dessutom togs det infektionsprover som inte riktigt var till belåtenhet. Okej. Bara att åka till ICA och köpa sig en tandborste för att sedan checka in på fängelset, förlåt, jag menar hotellet igen.


Idag är jag ordentligt mör i hela kroppen efter en natt i obeskrivligt hård och obekväm säng men ändå… jag har fått sova!


Natten till igår fick jag nästan inte en blund i ögonen. Signe ville äta oavbrutet och sömnen liknade mest en dvala som jag gled i och ur. Med rödsprängda ögon och en tokskrikande bebis i famnen stegade jag således in på vårdavdelningen under eftermiddagen och även om bebisvikt och prover säkert vägde tungt vid beslutet om vi skulle stanna kvar eller inte så tror jag att även moderns status spelade viss roll. Nu i natt har personalen, likt blåklädda änglar, bara tassat in försiktigt och lagt Signe hos mig var tredje timme. Jag har ammat henne en kvart ungefär och sedan har den där gudasända varelsen hämtat henne igen och matat klart henne med sond eller flaska så att jag fått sova lite till. Himmelskt!


Flaska ja… Det har ju inte gått något vidare när vi försökt med den tidigare. Eller, det har inte gått alls rättare sagt. Signe har skrikit, protesterat och till slut kräkts när hon satt mjölk, som utan hennes medgivande glidit ur flaskan, i halsen. Det är ju inte meningen att matstunden ska kännas som ett övergrepp så därför har vi gett upp flaskan och försökt med bröstet istället. Men nu känner jag att nog är nog, som man säger i staterna. Eftersom jag inte välsignats med genomskinliga bröst med millilitergradering så har vi ju ingen aning om hur mycket Signe får i sig när vi är hemma och kontrollvägningarna här på sjukhuset visar på att det bara rör sig om mellan fem och trettiofem milliliter. Hon bör få i sig sextiofem. Inte konstigt att hon varit ledsen.


Nu kör vi hur som helst hårdträning för att få henne att acceptera flaskan och ärligt talat så känns det som en befrielse att äntligen få lägga brösten på hyllan, om ni förstår vad jag menar. Just nu är de bara behäftade med matångest och det mår ingen bra av, varken jag eller Signe


I natt är det som sagt personalen som skött matningen, men imorse var det min tur. När jag höll Signe i famnen och hon utan protester och med sin klara blick stadigt fäst på mig, åt de första millilitrarna ur flaskan, då började jag gråta. Tårar av lättnad och tårar av skuld. Äntligen äter hon. Hon äter.


Men hon har varit hungrig. Hon har legat i min famn, legat vid mitt bröst och gråtit av hunger. Inte konstigt att den enda sovplats hon accepterade var på mig. Inte konstigt att hon var ledsen.


Inte konstigt att vi var ledsna.


Det är fortfarande bara de första millilitrarna ur flaskan som hon accepterar utan protester. Efter det börjar kampen. Jag har lyckats få i henne en full måltid och det tog en halvtimme. Stundtals lät det nog som om jag höll på att ha ihjäl henne, men emellanåt så lugnade hon ner sig och sög och smackade. Efteråt somnade hon direkt och sov och sov och sov.


Proverna såg bättre ut idag men vi blir kvar några dagar för att äta och sova och bli människor igen. Det känns bra. Eller, så bra det kan kännas i alla fall.

 
 
Ingen bild

Sandra, Sollentuna

13 oktober 2010 14:59

Kära kära du, känner med dig nåt oerhört när jag läser vad ni går igenom. Stora starka kramar till dig och din lilla tjej!

 
Ingen bild

Sofia

13 oktober 2010 15:34

Kämpa på Lina ! Låt brösten ligga kvar på hyllan !
Kramar Sofia Myhrberg

 
Ingen bild

Erika Bjurbäck

13 oktober 2010 18:40

...lägga brösten på hyllan... :-)

 
Ingen bild

Lisa

13 oktober 2010 20:04

Jag vet precis hur den lättnaden känns när man bestämmer sig för att skippa bröstkampen!! Det är en sån befrielse! Det har känts så orättvist att just lilla Signe skulle vara ett flaskvägrarbarn. Ta emot all hjälp ni kan få från de blå änglarna och kämpa på med flaskträningen! Många kramar!

 
Ingen bild

Charlotta

13 oktober 2010 20:20

känner inte dig men har fastnat i din blogg. i dag kom tårarna (inte för första gången när jag läser vad du skriver) av glädjen du måste känt. Har själv varit på neo med min son, så jag känner väl till hotellstandarden! och visst finns det änglar där! Strykekramar till dig

 
Ingen bild

Cilla

15 oktober 2010 12:15

Du är så stark! Jag blir så otroligt imponerad varje gång jag läser. Vet inte vem du är eller hur jag hittade hit, men jag är fast:) Fortsätt kämpa! Massa styrkekramar till dig och din familj.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lina - 24 december 2013 22:38

En hälsning från den alltid så lyckade, svala bloggfamiljen med genomglada, vackra barn och ett grundmurat kärleksfullt föräldraförhållande.   ...................................   Ja.... och så en från familjen som inledde julen med magsj...

Av Lina - 15 december 2013 23:51

Förra veckan var vi inne på en second hand-butik. Jag såg en fin tomtedräkt som skulle kunna passa en snartsjuåring och frågade Alvin om han ville vara utklädd på lusse. Det ville han, men inte till tomte. Han ville vara lucia. Jag sa okej och slog f...

Av Lina - 15 december 2013 22:28


För er som läste om vårt löparinitiativ kopplat till Musikhjälpen 2013 och tyckte att det var en bra grej - så här gick det. Eller, sprang det snarare...     TACK alla ni som bidrog. Ni ger mig hopp om mänskligheten. ...

Av Lina - 15 december 2013 22:02

Lucka #12: Tre kilometers promenad. Lucka #13: Tjugo meter lussetåg. (Okej jag hann inte träna under en dag då jag var extra tidigt på jobbet för att fixa lussefirande, jobbade, åkte hem tidigt för att hinna hämta på dagis och skola, handla och pre...

Av Lina - 11 december 2013 23:09


http://bossan.musikhjalpen.se/insamling/lonesome-runners?sent=success En mil. 44 varv. Hittills över 11 000 kr i bössan. Trött och nöjd.   ...

Ovido - Quiz & Flashcards